Pages

rahsia warna dan corak tali leher..

 

DSC01421

Assalamualaikum w.b.t….

Tali leher boleh dikatakan perhiasan yang paling smart r bg lelaki..tp ada je lelaki yang tak suka pakai tali leher nie..kononnye serabut ler,skema ler,panas ler…macam-macam..tp lau tuan punye blog nie,bergantung atas mood…hehehe..kalau memang hari tu ase bersemangat nak pakai tie,memang rapat sampai atas la tie tu..kalau mood untuk berneck tie tu tak seberapa tetapi memang peraturan kena pakai,mungkin tak berapa nak rapat sangat kot..kalau memang tak de mood plak,of course tak pakai langsung lalu melanggar peraturan…hakhakhak..

haaa meh nak gitau satu rahsia..ada juga di kalangan memember gua nie yg menetapkan salah satu syarat untuk menjadi isteri dyorang adalah wanita tersebut kena pandai ikat tie..bukan cekik guna tie ye…kata dyorang,nak buat macam ala-ala drama gitu r…nak kasi romantik..bahagia rumah tangga..huhu..

hmm,n ana plak,adalah satu kelebihan jika seseorang wanita itu pandai mengikat tie…PEACE.,!!

haa sambil-sambil boring,sambil-sambil men skodeng blog orang,terjumpa la artikel nie..rahsia warna dan corak tali leher..so i share la kat sini sbb tuan punye blog tu suruh kongsi…

Biru
Warna paling popular sepanjang masa, sebagai simbol ketulusan hati, tenang dan yang terbaik. Dan dapat pula menggambarkan sifat yang jujur, pekerja yang rajin dan rendah hati. Secara psikologinya, warna ini memberi kesan ketenangan.

Merah
Merah adalah warna yang dapat menggambarkan cinta dan kemarahan, bahaya dan keberanian, dan tanda sensualiti seseorang.

Oren
Bukan warna yang popular dan oren yang kemerahan menggambarkan tanda bahaya.

Hitam
Secara tradisional, hitam adalah warna yang tidak menarik dan simbol kedukaan. Tali leher berwarna hitam lebih dikenali sebagai tali leher kupu-kupu. Hitam jika dipadukan dengan garis yang cerah akan menjadi tali leher yang elegan.

Kelabu
Menggambarkan kesungguhan seseorang untuk mendapatkan sesuatu.

Kuning
Muda, penuh harapan dan bahagia.

Hijau
Memberikan kesan pada si pemakai sebagai seseorang yang berwawasan luas, tapi sulit untuk dimengerti, tapi jujur.

Coklat
Warna yang kelihatan agak kotor, menggambarkan sifat yang terbuka dan mempunyai daya bisnes yang kuat.

Bergaris
Konservatif, teratur, boleh diharapkan, ceria dan teman yang menghibur.

Polkadot
Lebih banyak dipakai oleh pelawak, menimbulkan kesan humor dan lucu, apalagi dengan bulatan yang besar, bulatan kecil memberikan kesan yang lebih baik

Bercorak gelombang
Menggambarkan kebebasan dan santai. Bentuk paisley menggambarkan kreativiti dan relaks.

DSC00572 

sebahagian koleksi tie saya..belang2 biru tu uia kesayangan punye..

tie sekolah pon ad tu…yg sekolah rendah tak sempat nak snap..hehe

 

 

p/s : aku memang suka pakai neck tie…yeahh..!!



2 comments:

HaFiz said...

ooo....ak pn ske pkai tie gak=]....tp, yg slalu pkai wne hitam r sbb yg tu je ak bwk g kampus....hak3=]

Syamimi Razali said...

say no to orange ! ;p

There was an error in this gadget