Pages

rahsia warna dan corak tali leher..

 

DSC01421

Assalamualaikum w.b.t….

Tali leher boleh dikatakan perhiasan yang paling smart r bg lelaki..tp ada je lelaki yang tak suka pakai tali leher nie..kononnye serabut ler,skema ler,panas ler…macam-macam..tp lau tuan punye blog nie,bergantung atas mood…hehehe..kalau memang hari tu ase bersemangat nak pakai tie,memang rapat sampai atas la tie tu..kalau mood untuk berneck tie tu tak seberapa tetapi memang peraturan kena pakai,mungkin tak berapa nak rapat sangat kot..kalau memang tak de mood plak,of course tak pakai langsung lalu melanggar peraturan…hakhakhak..

haaa meh nak gitau satu rahsia..ada juga di kalangan memember gua nie yg menetapkan salah satu syarat untuk menjadi isteri dyorang adalah wanita tersebut kena pandai ikat tie..bukan cekik guna tie ye…kata dyorang,nak buat macam ala-ala drama gitu r…nak kasi romantik..bahagia rumah tangga..huhu..

hmm,n ana plak,adalah satu kelebihan jika seseorang wanita itu pandai mengikat tie…PEACE.,!!

haa sambil-sambil boring,sambil-sambil men skodeng blog orang,terjumpa la artikel nie..rahsia warna dan corak tali leher..so i share la kat sini sbb tuan punye blog tu suruh kongsi…

Biru
Warna paling popular sepanjang masa, sebagai simbol ketulusan hati, tenang dan yang terbaik. Dan dapat pula menggambarkan sifat yang jujur, pekerja yang rajin dan rendah hati. Secara psikologinya, warna ini memberi kesan ketenangan.

Merah
Merah adalah warna yang dapat menggambarkan cinta dan kemarahan, bahaya dan keberanian, dan tanda sensualiti seseorang.

Oren
Bukan warna yang popular dan oren yang kemerahan menggambarkan tanda bahaya.

Hitam
Secara tradisional, hitam adalah warna yang tidak menarik dan simbol kedukaan. Tali leher berwarna hitam lebih dikenali sebagai tali leher kupu-kupu. Hitam jika dipadukan dengan garis yang cerah akan menjadi tali leher yang elegan.

Kelabu
Menggambarkan kesungguhan seseorang untuk mendapatkan sesuatu.

Kuning
Muda, penuh harapan dan bahagia.

Hijau
Memberikan kesan pada si pemakai sebagai seseorang yang berwawasan luas, tapi sulit untuk dimengerti, tapi jujur.

Coklat
Warna yang kelihatan agak kotor, menggambarkan sifat yang terbuka dan mempunyai daya bisnes yang kuat.

Bergaris
Konservatif, teratur, boleh diharapkan, ceria dan teman yang menghibur.

Polkadot
Lebih banyak dipakai oleh pelawak, menimbulkan kesan humor dan lucu, apalagi dengan bulatan yang besar, bulatan kecil memberikan kesan yang lebih baik

Bercorak gelombang
Menggambarkan kebebasan dan santai. Bentuk paisley menggambarkan kreativiti dan relaks.

DSC00572 

sebahagian koleksi tie saya..belang2 biru tu uia kesayangan punye..

tie sekolah pon ad tu…yg sekolah rendah tak sempat nak snap..hehe

 

 

p/s : aku memang suka pakai neck tie…yeahh..!!



(^_^)

kadang-kadang keputusan yang paling sukar untuk kita putuskan adalah yang terbaik untuk kebahagiaan kita dan orang lain…
anggaplah ianya sebagai satu pengorbanan,dan berbahagialah dengan apa yang kita buat,.
agar semuanya ada hikmah disebaliknya dan insyaAllah ada yang lebih baik menanti kita…
semoga pengorbanan kita berbaloi dan terbayar nanti…
kalau bukan sekarang,mungkin hari esok…aminn..
yang penting,hidup mesti diteruskan dengan happy dan bahagia…
smile always….and just be yourself…
peace!!!!
(^_^)


p/s:*6 tahun bukannye lame..hikhikhik…


i’m sorry..

i’m sorry i constantly want to talk to you..

i’m sorry when you take long to reply, i get sad..

i’m sorry if i say things that might piss you off..

i’m sorry if i come off as annoying..

i’m sorry if you dont’t wanna talk to me as much as i wanna talk to you..

i’m sorry if i think about you too much and too often..

i’m sorry if itell you about my pointless drama when you don’t really care..

i’m sorry if i come off as being clingy,but its just me..

i’m so sorry….



semoga ada sahamnya di akhirat kelak..

untuk Adam..
andai mahu mencari hawa..


1. jgn dilihat pd purdah mahupun tudung semata-mata..kerana hawa hari ini tidak lagi seperti dulu..lihatlah pd telapak tgnnya..andai mudah telapak lembut itu hinggap pd kulit lelaki lain tanpa lapik..fikirlah semasaknya utk menyuntingnya..sesungguhnya memegang babi itu lebih baik dari menyentuh kulit lelaki atau wanita yang boleh kita kahwini..


2. jgn dilihat pada baju labuh mahupun jubahnya semata-mata..lihatlah pada sebujur bibirnya..andai kata-katanya berbisa atau kuat suaranya..fikirlah semasaknya andai hati masih teringin menyuntingnya..khuatir kelak dia membawa fitnah buat si suami..menabur buruk diri si suami..

3. jgn dilihat pada cantik ayu wajahnya semata-mata..lihatlah pada sepasang indah mata miliknya..andai tidak redup menunuduk pandangan..fikirlah semasaknya andai ingin terus menyunting dirinya..khuatir bila sudah bersuami matanya masih terus meliar memandang segak rupa lelaki lain yang bukan bernama suami..


untuk Hawa..
andai mahu menerima cinta adam..


1. jgn dilihat pada kereta mewahnya semata-mata..lihatlah pd aktiviti malamnya..andai liar hidupnya tika malam menjelma..fikirlah sebaiknya andai mahu menerima..kerna maksiat itu lebih mudah tatkala kelam malam sudah tiba..khuatir juga subuhnya terus leka dibuai mimpi nan indah..


2. jgn dilihat pada pakaian berjenama semata-mata..lihatlah pada bahagian kakinya..andai mudah lututnya ditayangkan tatkala lincah dipadang bola..fikirlah sebaiknya andai masih mahu menerima..kerna aurat suami itu hanya selayaknya dilihat oleh si isteri..


3. jgn dilihat pada tampan paras semata-mata..lihatlah pada mulutnya tatkala berbicara..andai dia mudah menghambur carutan dan sumpah seranah..fikirlah sebaiknya andai masih tegar memilihnya..khuatir pabila bersama kelak..kesalahan kecil anda akan menerima hamburan cacian yang menyeksakan..


lelaki dan wanita hari ini tidak lagi seperti mereka yang dahulu..sebelum ini..wanita berhijab itu sesungguhnya mmg mulia zahir batinnya..tetapi hari ini..mereka yang bertudung barangkali hanya utk menyembunyikan kelemahan diri..begitulah juga sang lelaki..kadang-kala berkopiah..dari mata nampak sungguh alim..tetapi dlm hatinya..??siapa yang tahu..


sekadar renungan bersama..^_^..berkongsilah…

 

hebatnya-orang2-yang-beriman



cuti…!!

da start cuti sem dah..maka dengan ini berakhirlah kehidupan sbg budak cfsiium..nt nak masuk Gombak plak..

permulaan cuti nie ak mulakan dengan pergi melawat tok kat kampung..sambil-sambil ada majlis tahlil utk arwah moyangku yg baru je kambali ke rahmatullah mggu lepas..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..amin..

tok xberapa sehat..so xleh byk gerak-gerak..tp kuat jugak tok gua nie..bila cucu kesayangan dye balik,sibuk jeh dye g cari durian..ye la,,gua da lame xpekena durian neh..dok kl mahall woo..kat belakang umah tok gua nie byk pokok buah..so sape yg nak makan buah-buahan malaysia yg fresh,jom ramai2 pegi umah tok gua..bagi yg ngah dok kat obersi tu,mkn je la apple ke stawberry ke..ke nak sruh pos durian?? buleh je….hahaha…..=p

nie haa antara buah-buahan yg sempat dipanjat dan dipetik…yum yum….

DSC01616

sekilo 2hinggit..beli satu percuma satu…hihihi…freshhhhh..

 

wokeylah..sebenarnye kemalasan utk mengupdate blog sangatlah menebal..tetapi gua tatap nak citer gak sal buah-buah nie…moral of the story,berbanggalah kita dengan buah-buahan malaysia..peace…hehehe..



There was an error in this gadget