Pages

perutusan dari Malaysia ke bumi Rusia...

entri nie khas utk seseorang yg dah pergi jauh ke Rusia..=(

Assalamualaikum...dok wat gpe tu?? mesti bile awk bace entri nie awk dah smpai sane kan...actually take time gak utk sy tulis entri nie sbb sy......................haihhh biakan je la..nt xleh nk mnaip plak..huhu..

seriously.mase kat klia aritu ase heppy sgt2 sbb awk ad dpn mata sy...tp kejap je kan..bile sume dah bkumpul nak masuk departure hall,sy start ase sebak..hhuhu....n ad satu yg sy xtercakap mse kite jumpa aritu...awk comel sgt...hihi..=)

sy nampak flight awk yg warne purple...hihi

mase sy call yg last tu sy ckp dah nak balik kan?? tp x jadi sbb sy nak tnggu flight awk berlepas dulu..so sy tnggu kat pelantar pemandangan sampai flight awk take off..mase tu hanya tuhan je yg tau mcm mane perasaan sy..ase cam nak g tahan je flight awk tu..xnak bagi awk pergi..tp nak wat gane,sy xmampu..huhu..pas balik dr klia tu mmg ase cam teruk sgt2 smpai sy terfikir kenapa sy lepas awk pegi..smpai sy lupa yg awk nk pegi belajar..tp mybe sbb awl2 kan..mmg r ase mcm tu..hihi....

tp alhamdulillah sekarang sy ase dah ok cket bile awk anta sms dr sane..heppy...hehehe...sblum awk msg tu mmg sy xleh tgok nset ngan inbok sy..teringat kat awk.....huhu...ok lah..xmau sedih2 dah....=)

ok pasal adiah plak..firstly sy nak ucap HAPPY BIRTHDAY kat awk..walopom dah wish aritu kt klia kn..sini nk wish skali ag..hihi...semoga panjang umur,murah rezeki,dan sentiasa berjaya dlm ape aje benda yg awk buat...(^_^)..

adiah tu ay harap awk jaga leklok n gunakannya dgn sebaik mungkin..nt awk grad 6 taon lagi sy nak tgok adiah sy bagi tu ad lagi tau...hehe...n utk coklat byk2 tu,bkn niat sy utk bg awk kna kencing manis ke diabetes ke hape..juz niat sy sblum awk pegi,sy nak sgt buat sume yg org len pnah buat kat org yg diorg syg..mcm teddy bear dh bg,baju,kad,adiah yg lmbat smpai tu,,hehe,,sume dah bagi..juz coklat je sy xsempat nk pos kan..lau pos msti cair jadi air milo..hikhikhik..so sy bagi mase anta awk tu...nt lau nak coklat lagi balik la malaysia cpt2 ye..nt sy bg cadbury plak...hihi...

k lah..disini ad beberapa pesanan utk  awk..walopon sy tau dah byk kali sy pesan..sy kan suka ulang benda same byk2 kali...hihihi...

  • ingat Allah, Rasul walo mane aje awk ade...
  • bepegang pd Al-Quran selalu..nt dpt lindungi awk selalu..
  • jadilah seorang wanita yg solehah..
  • jadilah seorang wanita yg kuat...bkn wanita yg cepat menangis...
  • jaga diri bebaikk..
  • jaga pakaian,makan minum...jgn x makan ye...
  • jaga kesihatan..lau sakit terus g spital or mkn ubat,,,
  • nak gi mane2 jgn g sorang2 tau...
  • jage sume2 lahh...hhihihi
  • blaja rajin-rajin..walo sy tau yg awk mmg rajin..
  • ada gape2 jgn lupe bgtau...
  • ingt sy kat sini selalu...=)

lastly,stakat nie dulu eh..awk pon jgn lupe update blog tu selalu..ad org nk bace nie..hihi..k lah..take care.....

=)....

 

P1030848

(^_^)

wewittt..ada budak tu masuk surat kabo arini laaa…(^_^)

nie haa keratan paper Kosmo 14/9/2011……

DSC01548

semangat sungguh bab-bab amek gmbo..duduk depan sekali tuuu,,,hahahaha

tp xpe laa..nasib baek senyum comey,,,=)



bersyukurlah dengan apa yang kita ada..

Assalamualaikum..waa dah lame dah tak update blog nehh…okeh,hari ini aku nak kongsi satu cerita..

pada hujung minggu aritu,society aku ada wat lawatan ke sebuah rumah anak-anak yatim kat area Puchong. Seawal 7 pagi dah kena berkumpul kat tempat bas..semangat aritu aku bangun awal..hehe..sebenarnya kami xtau di mana lokasi sebenar rumah amal tu..juz tau alamat jeh..pastu tau sikit-sikit sal jalan dye..pakcik driver pon xtau..tp alhamdulillah,urusan kami pada hari tu dipermudahkan oleh Allah S.W.T..tanpa sesat,kami sampai di lokasi..

banyak aktiviti yg kami buat kat sane macam gotong-royong,bermain bom2 dgn adik-adik kat situ,n macam2 lagi r..best gak r dpt kenal ngan adik-adik kat sane..penghuni kat sane ada baby smpai umo 18,,,mereka kat sana diberi pendedahan agama yg kuat dan hidup berlandaskan Islam yg sebenar..

Apabila pertama kali aku menjejakkan kaki ke sebuah rumah anak-anak yatim,satu perasaan yang sangat lain dapat aku rasa..perasaan yang sukar nak digambarkan dgn kata-kata..antara perasaan happy sebab dpt pergi rombongan dgn perasaan hiba bercampur baur..bila masuk jeh pagar rumah amal tu,aku rase mcm aku nie seorang yg x mengenal erti syukur..bila tengok wajah adik-adik kecik yg serba kekurangan,tanpa kasih sayang drpd ibu dan ayah,aku rase aku x cukup kuat macam dyorang dan aku jugak x tau sama ada kalau aku berada di tempat dyorang,adakah aku boleh menjadi insan setabah itu..,mampu tak aku mengukir senyuman seperti adik-adik tu kalau aku kehilangan orang yg tersayang dan hidup sebatang kara…aku rasa aku tidak akan sekuat dyorang..

dalam hidup kita nie.mesti ade je benda yg kita rase x cukup kan? same r mcm tuan punya blog nie..aku pon selalu jeh ase nak lebih,ase x cukup,,tanpa kita sedar,masih ramai mereka yg serba kekurangan di luar sane..tapi Allah Maha Penyayang..kita selalu diberikan nikmat walopon kita x sedar..belum sempat lagi kita bersyukur,Allah datangkan lagi nikmat kepada kita..tapi kita x sedar tu sume..

okeylah,,sekadar perkongsian kepada saudara sesama Islam dan sbg peringatan kepada diri sendiri jugak,hargailah apa yang kita ada sekarang,hargailah orang di sekeliling kita,hargailah ibu bapa kita semantara mereka masih ada di depan mata kita,,,=)

 DSC01493

 

DSC01496

Rumah Amal Limpahan Kasih,Puchong..

 

“Dan jika kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya” (An-Nahl: 18)

“Dan (ingatlah juga), tatkala Tuhanmu memaklumkan: Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih.” (Ibrahim: 7)

There was an error in this gadget