Pages

Drummers..

Assalamualaikum bloggers! apa habaq nohhh? sihat?

Alhamdulillahhhhhh....



Hari ni nak share satu gambar..




Kenangan aku bersama Drumset...



Dah lama tak main. Serious rindu tau..sobsobsob..
Eh korang nampak tak muka aku tu. Alaa, aku tau la aku ni HITAM. jangan anggap invisible pulak eh.
hahahahahaha..



Hitam kan menawan, ke guane?



Hitam tu manis.....







Hitam itu....



Eh sudah-sudah. Sape hitam ni, aku hampir putih. Tiada istilah hitam dalam kamus hidup aku.
Cewahhhhh.....









Abaikan si penyanyi (suara memang sedap) tapi disebabkan ni blog aku, korang fokuskan dekat part yang aku main je eh..hahahaha...


Sorry la video ni macam ada tersekat-sekat sebab masalah teknikal..




Dekat bawah ni, aku sesaje je letak lirik lagu Kump. Tilu (kau selalu ada)

pastu ada taruk ayat sendiri jugak..






Cintaku padamu
Yang ada di hati hanyalah dirimu..
Memberi warna-warni dalam hidupku


Kau selalu ada

Cintaku padamu
ku taktau apa aku tanpamu
Hati rindu dan selalu ingin bertemu



walaupun ku tau..


Diriku dan dirimu..
Jauh bagaikan Kutub Utara dan Selatan..

Tapi Kau selalu ada.







huwohiyeaaaahhhhh...




*Kena terjah lagi ke?


pause....

Assalamualaikum w.b.t..
wahh dah lame x update blog neh..n disebabkan banyak perkara lain yang perlu diselesaikan dulu,so blog-memblogging nie perlulah di-PAUSE dulu ye...hehehehe

okehh..choww...


sekian terima kasih....


berkhidmat untuk negara,



wakakaka..=p

rahsia warna dan corak tali leher..

 

DSC01421

Assalamualaikum w.b.t….

Tali leher boleh dikatakan perhiasan yang paling smart r bg lelaki..tp ada je lelaki yang tak suka pakai tali leher nie..kononnye serabut ler,skema ler,panas ler…macam-macam..tp lau tuan punye blog nie,bergantung atas mood…hehehe..kalau memang hari tu ase bersemangat nak pakai tie,memang rapat sampai atas la tie tu..kalau mood untuk berneck tie tu tak seberapa tetapi memang peraturan kena pakai,mungkin tak berapa nak rapat sangat kot..kalau memang tak de mood plak,of course tak pakai langsung lalu melanggar peraturan…hakhakhak..

haaa meh nak gitau satu rahsia..ada juga di kalangan memember gua nie yg menetapkan salah satu syarat untuk menjadi isteri dyorang adalah wanita tersebut kena pandai ikat tie..bukan cekik guna tie ye…kata dyorang,nak buat macam ala-ala drama gitu r…nak kasi romantik..bahagia rumah tangga..huhu..

hmm,n ana plak,adalah satu kelebihan jika seseorang wanita itu pandai mengikat tie…PEACE.,!!

haa sambil-sambil boring,sambil-sambil men skodeng blog orang,terjumpa la artikel nie..rahsia warna dan corak tali leher..so i share la kat sini sbb tuan punye blog tu suruh kongsi…

Biru
Warna paling popular sepanjang masa, sebagai simbol ketulusan hati, tenang dan yang terbaik. Dan dapat pula menggambarkan sifat yang jujur, pekerja yang rajin dan rendah hati. Secara psikologinya, warna ini memberi kesan ketenangan.

Merah
Merah adalah warna yang dapat menggambarkan cinta dan kemarahan, bahaya dan keberanian, dan tanda sensualiti seseorang.

Oren
Bukan warna yang popular dan oren yang kemerahan menggambarkan tanda bahaya.

Hitam
Secara tradisional, hitam adalah warna yang tidak menarik dan simbol kedukaan. Tali leher berwarna hitam lebih dikenali sebagai tali leher kupu-kupu. Hitam jika dipadukan dengan garis yang cerah akan menjadi tali leher yang elegan.

Kelabu
Menggambarkan kesungguhan seseorang untuk mendapatkan sesuatu.

Kuning
Muda, penuh harapan dan bahagia.

Hijau
Memberikan kesan pada si pemakai sebagai seseorang yang berwawasan luas, tapi sulit untuk dimengerti, tapi jujur.

Coklat
Warna yang kelihatan agak kotor, menggambarkan sifat yang terbuka dan mempunyai daya bisnes yang kuat.

Bergaris
Konservatif, teratur, boleh diharapkan, ceria dan teman yang menghibur.

Polkadot
Lebih banyak dipakai oleh pelawak, menimbulkan kesan humor dan lucu, apalagi dengan bulatan yang besar, bulatan kecil memberikan kesan yang lebih baik

Bercorak gelombang
Menggambarkan kebebasan dan santai. Bentuk paisley menggambarkan kreativiti dan relaks.

DSC00572 

sebahagian koleksi tie saya..belang2 biru tu uia kesayangan punye..

tie sekolah pon ad tu…yg sekolah rendah tak sempat nak snap..hehe

 

 

p/s : aku memang suka pakai neck tie…yeahh..!!



(^_^)

kadang-kadang keputusan yang paling sukar untuk kita putuskan adalah yang terbaik untuk kebahagiaan kita dan orang lain…
anggaplah ianya sebagai satu pengorbanan,dan berbahagialah dengan apa yang kita buat,.
agar semuanya ada hikmah disebaliknya dan insyaAllah ada yang lebih baik menanti kita…
semoga pengorbanan kita berbaloi dan terbayar nanti…
kalau bukan sekarang,mungkin hari esok…aminn..
yang penting,hidup mesti diteruskan dengan happy dan bahagia…
smile always….and just be yourself…
peace!!!!
(^_^)


p/s:*6 tahun bukannye lame..hikhikhik…


i’m sorry..

i’m sorry i constantly want to talk to you..

i’m sorry when you take long to reply, i get sad..

i’m sorry if i say things that might piss you off..

i’m sorry if i come off as annoying..

i’m sorry if you dont’t wanna talk to me as much as i wanna talk to you..

i’m sorry if i think about you too much and too often..

i’m sorry if itell you about my pointless drama when you don’t really care..

i’m sorry if i come off as being clingy,but its just me..

i’m so sorry….



semoga ada sahamnya di akhirat kelak..

untuk Adam..
andai mahu mencari hawa..


1. jgn dilihat pd purdah mahupun tudung semata-mata..kerana hawa hari ini tidak lagi seperti dulu..lihatlah pd telapak tgnnya..andai mudah telapak lembut itu hinggap pd kulit lelaki lain tanpa lapik..fikirlah semasaknya utk menyuntingnya..sesungguhnya memegang babi itu lebih baik dari menyentuh kulit lelaki atau wanita yang boleh kita kahwini..


2. jgn dilihat pada baju labuh mahupun jubahnya semata-mata..lihatlah pada sebujur bibirnya..andai kata-katanya berbisa atau kuat suaranya..fikirlah semasaknya andai hati masih teringin menyuntingnya..khuatir kelak dia membawa fitnah buat si suami..menabur buruk diri si suami..

3. jgn dilihat pada cantik ayu wajahnya semata-mata..lihatlah pada sepasang indah mata miliknya..andai tidak redup menunuduk pandangan..fikirlah semasaknya andai ingin terus menyunting dirinya..khuatir bila sudah bersuami matanya masih terus meliar memandang segak rupa lelaki lain yang bukan bernama suami..


untuk Hawa..
andai mahu menerima cinta adam..


1. jgn dilihat pada kereta mewahnya semata-mata..lihatlah pd aktiviti malamnya..andai liar hidupnya tika malam menjelma..fikirlah sebaiknya andai mahu menerima..kerna maksiat itu lebih mudah tatkala kelam malam sudah tiba..khuatir juga subuhnya terus leka dibuai mimpi nan indah..


2. jgn dilihat pada pakaian berjenama semata-mata..lihatlah pada bahagian kakinya..andai mudah lututnya ditayangkan tatkala lincah dipadang bola..fikirlah sebaiknya andai masih mahu menerima..kerna aurat suami itu hanya selayaknya dilihat oleh si isteri..


3. jgn dilihat pada tampan paras semata-mata..lihatlah pada mulutnya tatkala berbicara..andai dia mudah menghambur carutan dan sumpah seranah..fikirlah sebaiknya andai masih tegar memilihnya..khuatir pabila bersama kelak..kesalahan kecil anda akan menerima hamburan cacian yang menyeksakan..


lelaki dan wanita hari ini tidak lagi seperti mereka yang dahulu..sebelum ini..wanita berhijab itu sesungguhnya mmg mulia zahir batinnya..tetapi hari ini..mereka yang bertudung barangkali hanya utk menyembunyikan kelemahan diri..begitulah juga sang lelaki..kadang-kala berkopiah..dari mata nampak sungguh alim..tetapi dlm hatinya..??siapa yang tahu..


sekadar renungan bersama..^_^..berkongsilah…

 

hebatnya-orang2-yang-beriman



cuti…!!

da start cuti sem dah..maka dengan ini berakhirlah kehidupan sbg budak cfsiium..nt nak masuk Gombak plak..

permulaan cuti nie ak mulakan dengan pergi melawat tok kat kampung..sambil-sambil ada majlis tahlil utk arwah moyangku yg baru je kambali ke rahmatullah mggu lepas..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..amin..

tok xberapa sehat..so xleh byk gerak-gerak..tp kuat jugak tok gua nie..bila cucu kesayangan dye balik,sibuk jeh dye g cari durian..ye la,,gua da lame xpekena durian neh..dok kl mahall woo..kat belakang umah tok gua nie byk pokok buah..so sape yg nak makan buah-buahan malaysia yg fresh,jom ramai2 pegi umah tok gua..bagi yg ngah dok kat obersi tu,mkn je la apple ke stawberry ke..ke nak sruh pos durian?? buleh je….hahaha…..=p

nie haa antara buah-buahan yg sempat dipanjat dan dipetik…yum yum….

DSC01616

sekilo 2hinggit..beli satu percuma satu…hihihi…freshhhhh..

 

wokeylah..sebenarnye kemalasan utk mengupdate blog sangatlah menebal..tetapi gua tatap nak citer gak sal buah-buah nie…moral of the story,berbanggalah kita dengan buah-buahan malaysia..peace…hehehe..



perutusan dari Malaysia ke bumi Rusia...

entri nie khas utk seseorang yg dah pergi jauh ke Rusia..=(

Assalamualaikum...dok wat gpe tu?? mesti bile awk bace entri nie awk dah smpai sane kan...actually take time gak utk sy tulis entri nie sbb sy......................haihhh biakan je la..nt xleh nk mnaip plak..huhu..

seriously.mase kat klia aritu ase heppy sgt2 sbb awk ad dpn mata sy...tp kejap je kan..bile sume dah bkumpul nak masuk departure hall,sy start ase sebak..hhuhu....n ad satu yg sy xtercakap mse kite jumpa aritu...awk comel sgt...hihi..=)

sy nampak flight awk yg warne purple...hihi

mase sy call yg last tu sy ckp dah nak balik kan?? tp x jadi sbb sy nak tnggu flight awk berlepas dulu..so sy tnggu kat pelantar pemandangan sampai flight awk take off..mase tu hanya tuhan je yg tau mcm mane perasaan sy..ase cam nak g tahan je flight awk tu..xnak bagi awk pergi..tp nak wat gane,sy xmampu..huhu..pas balik dr klia tu mmg ase cam teruk sgt2 smpai sy terfikir kenapa sy lepas awk pegi..smpai sy lupa yg awk nk pegi belajar..tp mybe sbb awl2 kan..mmg r ase mcm tu..hihi....

tp alhamdulillah sekarang sy ase dah ok cket bile awk anta sms dr sane..heppy...hehehe...sblum awk msg tu mmg sy xleh tgok nset ngan inbok sy..teringat kat awk.....huhu...ok lah..xmau sedih2 dah....=)

ok pasal adiah plak..firstly sy nak ucap HAPPY BIRTHDAY kat awk..walopom dah wish aritu kt klia kn..sini nk wish skali ag..hihi...semoga panjang umur,murah rezeki,dan sentiasa berjaya dlm ape aje benda yg awk buat...(^_^)..

adiah tu ay harap awk jaga leklok n gunakannya dgn sebaik mungkin..nt awk grad 6 taon lagi sy nak tgok adiah sy bagi tu ad lagi tau...hehe...n utk coklat byk2 tu,bkn niat sy utk bg awk kna kencing manis ke diabetes ke hape..juz niat sy sblum awk pegi,sy nak sgt buat sume yg org len pnah buat kat org yg diorg syg..mcm teddy bear dh bg,baju,kad,adiah yg lmbat smpai tu,,hehe,,sume dah bagi..juz coklat je sy xsempat nk pos kan..lau pos msti cair jadi air milo..hikhikhik..so sy bagi mase anta awk tu...nt lau nak coklat lagi balik la malaysia cpt2 ye..nt sy bg cadbury plak...hihi...

k lah..disini ad beberapa pesanan utk  awk..walopon sy tau dah byk kali sy pesan..sy kan suka ulang benda same byk2 kali...hihihi...

  • ingat Allah, Rasul walo mane aje awk ade...
  • bepegang pd Al-Quran selalu..nt dpt lindungi awk selalu..
  • jadilah seorang wanita yg solehah..
  • jadilah seorang wanita yg kuat...bkn wanita yg cepat menangis...
  • jaga diri bebaikk..
  • jaga pakaian,makan minum...jgn x makan ye...
  • jaga kesihatan..lau sakit terus g spital or mkn ubat,,,
  • nak gi mane2 jgn g sorang2 tau...
  • jage sume2 lahh...hhihihi
  • blaja rajin-rajin..walo sy tau yg awk mmg rajin..
  • ada gape2 jgn lupe bgtau...
  • ingt sy kat sini selalu...=)

lastly,stakat nie dulu eh..awk pon jgn lupe update blog tu selalu..ad org nk bace nie..hihi..k lah..take care.....

=)....

 

P1030848

(^_^)

wewittt..ada budak tu masuk surat kabo arini laaa…(^_^)

nie haa keratan paper Kosmo 14/9/2011……

DSC01548

semangat sungguh bab-bab amek gmbo..duduk depan sekali tuuu,,,hahahaha

tp xpe laa..nasib baek senyum comey,,,=)



bersyukurlah dengan apa yang kita ada..

Assalamualaikum..waa dah lame dah tak update blog nehh…okeh,hari ini aku nak kongsi satu cerita..

pada hujung minggu aritu,society aku ada wat lawatan ke sebuah rumah anak-anak yatim kat area Puchong. Seawal 7 pagi dah kena berkumpul kat tempat bas..semangat aritu aku bangun awal..hehe..sebenarnya kami xtau di mana lokasi sebenar rumah amal tu..juz tau alamat jeh..pastu tau sikit-sikit sal jalan dye..pakcik driver pon xtau..tp alhamdulillah,urusan kami pada hari tu dipermudahkan oleh Allah S.W.T..tanpa sesat,kami sampai di lokasi..

banyak aktiviti yg kami buat kat sane macam gotong-royong,bermain bom2 dgn adik-adik kat situ,n macam2 lagi r..best gak r dpt kenal ngan adik-adik kat sane..penghuni kat sane ada baby smpai umo 18,,,mereka kat sana diberi pendedahan agama yg kuat dan hidup berlandaskan Islam yg sebenar..

Apabila pertama kali aku menjejakkan kaki ke sebuah rumah anak-anak yatim,satu perasaan yang sangat lain dapat aku rasa..perasaan yang sukar nak digambarkan dgn kata-kata..antara perasaan happy sebab dpt pergi rombongan dgn perasaan hiba bercampur baur..bila masuk jeh pagar rumah amal tu,aku rase mcm aku nie seorang yg x mengenal erti syukur..bila tengok wajah adik-adik kecik yg serba kekurangan,tanpa kasih sayang drpd ibu dan ayah,aku rase aku x cukup kuat macam dyorang dan aku jugak x tau sama ada kalau aku berada di tempat dyorang,adakah aku boleh menjadi insan setabah itu..,mampu tak aku mengukir senyuman seperti adik-adik tu kalau aku kehilangan orang yg tersayang dan hidup sebatang kara…aku rasa aku tidak akan sekuat dyorang..

dalam hidup kita nie.mesti ade je benda yg kita rase x cukup kan? same r mcm tuan punya blog nie..aku pon selalu jeh ase nak lebih,ase x cukup,,tanpa kita sedar,masih ramai mereka yg serba kekurangan di luar sane..tapi Allah Maha Penyayang..kita selalu diberikan nikmat walopon kita x sedar..belum sempat lagi kita bersyukur,Allah datangkan lagi nikmat kepada kita..tapi kita x sedar tu sume..

okeylah,,sekadar perkongsian kepada saudara sesama Islam dan sbg peringatan kepada diri sendiri jugak,hargailah apa yang kita ada sekarang,hargailah orang di sekeliling kita,hargailah ibu bapa kita semantara mereka masih ada di depan mata kita,,,=)

 DSC01493

 

DSC01496

Rumah Amal Limpahan Kasih,Puchong..

 

“Dan jika kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak dapat menentukan jumlahnya” (An-Nahl: 18)

“Dan (ingatlah juga), tatkala Tuhanmu memaklumkan: Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih.” (Ibrahim: 7)

we’re the champion….!!

 

Assalamualaikum w.b.t,,,,,,,

pada tanggal 28/7/2011,telah diadakan satu pertandingan futsal 7side yg telah dianjurkan oleh hisbah ak…setiap bilik kat UIA nie ad hisbah masing2…hisbah nie mcm bilik2 dibawah jagaan seorang fellow..mcm bilik angkat r lebih kurang…ak pon xtau nak terangkan camne sebenarnye…hehe

ok lah,berbalik kepada cerita di atas,budak2 bilik ak 9 orang pon cepat2 kutip 2hinggit sorang utk bayar pendaftaran..bagi sume syiling sposen yg dikutip dari bawah2 katil,pastu letak lam plastik…event nie junior yg handle,so nak bagi style cket r..kami kan senior..lantak korang r nk kira camne sposen tu…wahaha…

n of kos,we want to be a champion sbb nak dpt hamper besar…dpt banyak makanan..n alhamdulillah,kitorang menang…=)

sume team ada 9..so kitorang main kalah mati..so lau kalah awal,awal r korang balik,,first game kitorang menang 1-0..semi-final agak susah sbb ad budak boot purple yg agak hebat,,tp akhirnya kitorg menang gak 1-0..so dpt g final…kat final pon kitorg mng tipis jeh 1-0..tp ok r..menang tetap menang…hekhekhek..

ingatkan men kat court,tp memandangkan court xsiap ag,so kena maen kat padang….

meh nak gitau siket posisi kami…walopon selalu jeh tukar2 strategi,ok gak r..

jan – goalkeeper…jgn memain,x bolos der,,,terbaikkk!!

syamir – sume posisi dye main…penjaring first game ngan final..plan maker diluar padang..

yus – striker..penjaring game second

safwan – midfilder or plan maker terbaik..byk cubaan tapi tersasar tinggi

pitok – pemalas kejar bola…striker..tp not bad r…haha

anep – yg nie bek sume,kiri kanan tengah…sekali dye baring,habislaaaa…haha

manul – bek kiri,,agak sakit bile kena bola mengorbankan diri menahan bola ngan muka..terpelanting spek…byk gak percubaannya yg mencuakkan goalkeeper lawan…

saya – men bek kanan..xkan ak nak komen diri sendiri kan…haha

barisan penyokong : khalid – cameraman..credit to u led..

amar – penyokong terbaik gak…haha

27072011570_1

-GG-

berdiri dari kiri~~khalid(manager penyokong),jan,pitok,anep,yus

duduk dari kiri~~safwan,saya,hamper,manul,al syamir

bajet sume nak pakai baju mearah tp ad lar sorang yg pelik pakai baju kuning…hadoi…tp xpe r..nampak siket….haha…aihhh,,ase xde idea plak nk tulis ape…jap2…..

xpe r..ak letak gambo je r…layan je r ek…hehe…

27072011541

27072011543

27072011544

27072011545

27072011546

27072011552

27072011553 

 27072011554

27072011559

reff selamber..

27072011560

doa dulu……ceh anep block ak…mentang2 ko besar…

 27072011561

lepas main final..putih vs merah

 27072011562

 27072011563

 27072011568

second place..

 27072011569

first place…

 27072011571

enjoyyyy…

 27072011572

 

credit to safwan for the pics..apepepon….sume nie sbg kenangan..esok2 bleh tengok lagi…boleh tunjuk kat anak2,cucu2 sume…haha..ok,xde idea dah ak nk tulis….chow dulu….~~~~~~~~~~

 



nak itu..nak ini…..

 

ape korang buat kalo ad duit??? nak melancong?? nak makan sedap2?? nak pegi haji?? nak beli tu beli nie?? mcm2 kan??

 

haha..normal r tu..orang xbetol pon lau diberi duit free2 jeh mesti jadi btol jap…begitu juga apabila student yang diberi elaun..sekali masuk seribu..perghh,,belum masuk ag dah plan macam2…ok lah,,sebelum bercakap byk,,ak nak cerita satu kisah yg amat menyayat hati….

 

semuanya bermula apabila elaun sudah masuk..maka panjanglah barisan yg beratur di dpn mesin ATM utk chek duit…bkn nk keluarkan sgt pon…perkara ini juga berlaku kpd diriku dan member2 ku…nk sedapkan hati laa katekan,,snggup beratur semata-mata nak chek,,,mne tau kite sorang jeh yg x masuk,,memang sedihh der…so better r pegi chek,,,

mase tgh beratur tu mula la borak2,,”ko nak beli ape?? kuar tgok Transformer 3D jom”..”ak boleh jeh,,,jom..jap ag kite kuar terus…nanti kita mkn kat luar….blablaba…”

begitulah seterusnya…mcm2 benda yg nak dibuat bile elaun dah masuk..tp bile duit dah kurang mula r ase risau..muka pon jadi selengee jeh,,,so mase nie r wat azam..”sem depan ak xnak guna r duit elaun..nak simpan…”  member pon menyampuk….”ayat nie dah 3 sem dah ak dgr…tgok2 same jeh…hahaha”…..

aihhhh..susah jgak bile ad duit nie…tp ag susah bile xde duit….haha…

 

sem 1 - beli nset baru…yg murah jeh,,,

sem2 - beli laptop…tp guna separuh je r duit elaun,,,sparuh lagi credit to my mama sbb sponser..keh3..len kali sponser lagi ye…

sem3 - x beli ape sbb xde elaun…sempitttt…

sem4 – haaa nie yg ak nak citer…..haha

sekarang nie sem 4..sem akhir kat asasi neh…seriuosly,ak n the geng tgh giler nk habiskan elaun utk beli baju n makan…mcm2 baju ad lam kepala nie yg nk beli,,,jersi r ape r..mcm2…nmpak jeh iklan baju yg lawa2,terus pegi usha…kasut nie kasut tu..aihhh..mkn pon mmg yg mantop2..mlm nie mkn KFC,mlm esok oder mcD plak…adehhh..

bkn ape,ak pon ad gak baju2 yg dah lame nk beli tp blom berkemampuan..so bile dpt elaun nie mmg nk langsaikan r…nie haaa benda yg xde lam plan,,tp dah TERbeli….huhu…

1.sweater…yg lam entri nie haaaaa..

2.kasut bola…yg nie pnjg cket citer dye…sedih gak r nk citer….xpe len kali ak citer…tp beli yg murah jeh..beli mahal2 pon nk wat tendang bola jeh…

DSC01384

 

3.t-shirt 10 hinggit selai…

4.byk makan,,,,

 

nie plak yg sememangnya ad lam plan n berjaya dibeli…

1.jubah

2.jersi KELANTAN yg paling cikai dan murah..beli kat psr mlm jeh…

 

yg nie plak yg akan datang….memang ak nk beli..dah lame mengidam nehh…

 

Chelsea-Away-Jersey-2011-2012-1

1. jersi Chealsea…my favourite football team,,lawa baju dye…

 

1291480273_0

2. jersi Malaysia…ak org malaysia tp jersi Malaysia blom ad ag..hehe

 

malaysia-home-training-shirt-long-sleeves

3. training kit malaysia…waaaa bekenan boh…

4. kasut nak wat jalan sebab kasut lame dak koyak…

 

sume nie ak beli bkn yg mahal pon..ak cari sehabis murah yg ad..eh cam pengakap plak…x berminat pon nk beli yg ori ker,yg berjenama ke..biar sesuai ngn status student…stakat nak pakai saje2 jeh…nanti lau nk yg ori,tunggu ak jadi jutawan dulu..haha..apepon,moral of the story,berbelanjalah dgn hemah..jgn boros sangat..nak berbelanja tu fikirlah hari2 kat depan jugak…jgn menyesal di kemudian hari…sediakan payung sebelum hujan..lau x,guna kanopi pon basah jgak…so lau sape ase kesian kat saye..silalah ringankan tangan,menderma sambil belanja…hehehehe….

 

*ini bukan blog jual baju ye…



bila tengok…..

malam nie nak curi mase sikit…nak share somehing yg pasti xde orang tau lagi…hahaha
ok,bila dok kat u nie,mesti ad pelbagai course kan..n semestinya personaliti bebudak nie mencerminkan course ape yg dyorang amek…
bebudak engineering ngan sempoi dyorang,.bebudak architecture ngn dressing style dyorang,.bebudak medic ngn spek dyorang (geng kuat stadi kan),.bebudak law ngn straight dyorang,n macam-macam style lagi r…so kat sini ak nak gitau ape perspektif bebudak course pemes2 nie bile tengok sesuatu… haha

bile tengok pokok~~~
budak engine : aih lau aku buat rumah pokok mesti best..xpon tebang jeh,pastu wat kerusi,,bleh jadi tempat lepak…
budak medic : ermm pokok nie daunnya xcukup hijau…mesti xcukup makanan nie…xcukup proses fotosintesis…
budak architect : lau pokok nie ada bunga warna warni mesti cantik..
budak law : ehh,mane boleh tanam pokok kat sini…!!!!

bile tengok kereta~~~
budak engine : camne nak wat kete nie jadi makin laju ek??? nak letak minyak angin ke air kosong…yg penting jimat….letak sayap pon cam cun jeh..hehe
budak medic : eh lau naik kete laju-laju,nanti xcident,berdarah,pecah kepala,terkoyak tisu,,putus hamstring…naik bisept…(cmne eja ak xtau..sbb ak bkn bdk medic n xpnh blaja bio)
budak architect : ak nak letak gambo Preity Zinta lah kat kete nie..pastu hias lagi ngn kaler2 pelangi…
budak law : nie kete sape nie??? no plat tertanggal satu nie….ak tarik naik court baru tau…

bila tengok buku~~~
budak engine : ak dah jumpa buku feveret baru ak…FACEBOOK….
budak medic : haaa nie lah jantung hati ak…
budak architect : asal buku nie xde gambar? xde kaler? hmm meh ak tolong lukis….
budak law : akta 1919 kanun keseksaan yang membawa hukuman khidmat masyarakat seumur hidop mukasurat berapa ek??

bila tengok perempuan~~~
budak engine : rilek sudahhh…nanti dyorang bajet cun lak lau kita tengok dye…
budak medic : muka dah cun,tapi jalan senget..mesti ada masalah trachea nie…
budak architect : eh2 rambut ak okay x?? eh asal ppuan nie nmpak cam pelik jeh?? ooo patut r,,peti sejuk nak pakai skirt…x sheshuai…
budak law : kata orang, terpandang sekali tu rezeki,tp xbleh tengok lama2…nt kena tuduhan menskodeng…

bila tengok blog dyorang~~~
blog budak engine : sekadar ada apa yg patut…xpon xde blog langsung…
blog budak medic : penuh dengan perkataan2 sains….
blog budak architect : warna-warni kot….
budak law : cerita2 yang membawa pengajaran…

sebab dyorang tidur lewat~~~
budak engine : stadi…
budak medic : stadi stadi..
budak architect : wat assgnment..
budak law : stadi,,,,                                                                        


*bagus x?? hehe

hahahaha…semua yg kat atas tu adalah rekaan semata-mata…saje nak wat ceria siket…so xde kena mengena ngn yg masih hidup,ataupon yg telah mati,mahupon yg sedang koma….layannnnnnn…(^_^)
Tengkorak

finale wind orchestra sbp 2011…

nie ad sedikit candid..layan ye..hihi..
kl sentral,,,
,DSC01373DSC01350 DSC01352 DSC01353
bendera kelantan gah di picc…
DSC01355 DSC01356 DSC01357 DSC01358 DSC01360 DSC01361 DSC01362 DSC01363 DSC01364 DSC01365 DSC01366 DSC01367 DSC01368 DSC01369 DSC01371 
lam ptandingan nie skolah ak dpt no 3 drpd 8..bangga woo..haha..
congratulation to my junior!
go go SMACH WIND ORCHESTRA!!!!

There was an error in this gadget