Pages

we’re the champion….!!

 

Assalamualaikum w.b.t,,,,,,,

pada tanggal 28/7/2011,telah diadakan satu pertandingan futsal 7side yg telah dianjurkan oleh hisbah ak…setiap bilik kat UIA nie ad hisbah masing2…hisbah nie mcm bilik2 dibawah jagaan seorang fellow..mcm bilik angkat r lebih kurang…ak pon xtau nak terangkan camne sebenarnye…hehe

ok lah,berbalik kepada cerita di atas,budak2 bilik ak 9 orang pon cepat2 kutip 2hinggit sorang utk bayar pendaftaran..bagi sume syiling sposen yg dikutip dari bawah2 katil,pastu letak lam plastik…event nie junior yg handle,so nak bagi style cket r..kami kan senior..lantak korang r nk kira camne sposen tu…wahaha…

n of kos,we want to be a champion sbb nak dpt hamper besar…dpt banyak makanan..n alhamdulillah,kitorang menang…=)

sume team ada 9..so kitorang main kalah mati..so lau kalah awal,awal r korang balik,,first game kitorang menang 1-0..semi-final agak susah sbb ad budak boot purple yg agak hebat,,tp akhirnya kitorg menang gak 1-0..so dpt g final…kat final pon kitorg mng tipis jeh 1-0..tp ok r..menang tetap menang…hekhekhek..

ingatkan men kat court,tp memandangkan court xsiap ag,so kena maen kat padang….

meh nak gitau siket posisi kami…walopon selalu jeh tukar2 strategi,ok gak r..

jan – goalkeeper…jgn memain,x bolos der,,,terbaikkk!!

syamir – sume posisi dye main…penjaring first game ngan final..plan maker diluar padang..

yus – striker..penjaring game second

safwan – midfilder or plan maker terbaik..byk cubaan tapi tersasar tinggi

pitok – pemalas kejar bola…striker..tp not bad r…haha

anep – yg nie bek sume,kiri kanan tengah…sekali dye baring,habislaaaa…haha

manul – bek kiri,,agak sakit bile kena bola mengorbankan diri menahan bola ngan muka..terpelanting spek…byk gak percubaannya yg mencuakkan goalkeeper lawan…

saya – men bek kanan..xkan ak nak komen diri sendiri kan…haha

barisan penyokong : khalid – cameraman..credit to u led..

amar – penyokong terbaik gak…haha

27072011570_1

-GG-

berdiri dari kiri~~khalid(manager penyokong),jan,pitok,anep,yus

duduk dari kiri~~safwan,saya,hamper,manul,al syamir

bajet sume nak pakai baju mearah tp ad lar sorang yg pelik pakai baju kuning…hadoi…tp xpe r..nampak siket….haha…aihhh,,ase xde idea plak nk tulis ape…jap2…..

xpe r..ak letak gambo je r…layan je r ek…hehe…

27072011541

27072011543

27072011544

27072011545

27072011546

27072011552

27072011553 

 27072011554

27072011559

reff selamber..

27072011560

doa dulu……ceh anep block ak…mentang2 ko besar…

 27072011561

lepas main final..putih vs merah

 27072011562

 27072011563

 27072011568

second place..

 27072011569

first place…

 27072011571

enjoyyyy…

 27072011572

 

credit to safwan for the pics..apepepon….sume nie sbg kenangan..esok2 bleh tengok lagi…boleh tunjuk kat anak2,cucu2 sume…haha..ok,xde idea dah ak nk tulis….chow dulu….~~~~~~~~~~

 



nak itu..nak ini…..

 

ape korang buat kalo ad duit??? nak melancong?? nak makan sedap2?? nak pegi haji?? nak beli tu beli nie?? mcm2 kan??

 

haha..normal r tu..orang xbetol pon lau diberi duit free2 jeh mesti jadi btol jap…begitu juga apabila student yang diberi elaun..sekali masuk seribu..perghh,,belum masuk ag dah plan macam2…ok lah,,sebelum bercakap byk,,ak nak cerita satu kisah yg amat menyayat hati….

 

semuanya bermula apabila elaun sudah masuk..maka panjanglah barisan yg beratur di dpn mesin ATM utk chek duit…bkn nk keluarkan sgt pon…perkara ini juga berlaku kpd diriku dan member2 ku…nk sedapkan hati laa katekan,,snggup beratur semata-mata nak chek,,,mne tau kite sorang jeh yg x masuk,,memang sedihh der…so better r pegi chek,,,

mase tgh beratur tu mula la borak2,,”ko nak beli ape?? kuar tgok Transformer 3D jom”..”ak boleh jeh,,,jom..jap ag kite kuar terus…nanti kita mkn kat luar….blablaba…”

begitulah seterusnya…mcm2 benda yg nak dibuat bile elaun dah masuk..tp bile duit dah kurang mula r ase risau..muka pon jadi selengee jeh,,,so mase nie r wat azam..”sem depan ak xnak guna r duit elaun..nak simpan…”  member pon menyampuk….”ayat nie dah 3 sem dah ak dgr…tgok2 same jeh…hahaha”…..

aihhhh..susah jgak bile ad duit nie…tp ag susah bile xde duit….haha…

 

sem 1 - beli nset baru…yg murah jeh,,,

sem2 - beli laptop…tp guna separuh je r duit elaun,,,sparuh lagi credit to my mama sbb sponser..keh3..len kali sponser lagi ye…

sem3 - x beli ape sbb xde elaun…sempitttt…

sem4 – haaa nie yg ak nak citer…..haha

sekarang nie sem 4..sem akhir kat asasi neh…seriuosly,ak n the geng tgh giler nk habiskan elaun utk beli baju n makan…mcm2 baju ad lam kepala nie yg nk beli,,,jersi r ape r..mcm2…nmpak jeh iklan baju yg lawa2,terus pegi usha…kasut nie kasut tu..aihhh..mkn pon mmg yg mantop2..mlm nie mkn KFC,mlm esok oder mcD plak…adehhh..

bkn ape,ak pon ad gak baju2 yg dah lame nk beli tp blom berkemampuan..so bile dpt elaun nie mmg nk langsaikan r…nie haaa benda yg xde lam plan,,tp dah TERbeli….huhu…

1.sweater…yg lam entri nie haaaaa..

2.kasut bola…yg nie pnjg cket citer dye…sedih gak r nk citer….xpe len kali ak citer…tp beli yg murah jeh..beli mahal2 pon nk wat tendang bola jeh…

DSC01384

 

3.t-shirt 10 hinggit selai…

4.byk makan,,,,

 

nie plak yg sememangnya ad lam plan n berjaya dibeli…

1.jubah

2.jersi KELANTAN yg paling cikai dan murah..beli kat psr mlm jeh…

 

yg nie plak yg akan datang….memang ak nk beli..dah lame mengidam nehh…

 

Chelsea-Away-Jersey-2011-2012-1

1. jersi Chealsea…my favourite football team,,lawa baju dye…

 

1291480273_0

2. jersi Malaysia…ak org malaysia tp jersi Malaysia blom ad ag..hehe

 

malaysia-home-training-shirt-long-sleeves

3. training kit malaysia…waaaa bekenan boh…

4. kasut nak wat jalan sebab kasut lame dak koyak…

 

sume nie ak beli bkn yg mahal pon..ak cari sehabis murah yg ad..eh cam pengakap plak…x berminat pon nk beli yg ori ker,yg berjenama ke..biar sesuai ngn status student…stakat nak pakai saje2 jeh…nanti lau nk yg ori,tunggu ak jadi jutawan dulu..haha..apepon,moral of the story,berbelanjalah dgn hemah..jgn boros sangat..nak berbelanja tu fikirlah hari2 kat depan jugak…jgn menyesal di kemudian hari…sediakan payung sebelum hujan..lau x,guna kanopi pon basah jgak…so lau sape ase kesian kat saye..silalah ringankan tangan,menderma sambil belanja…hehehehe….

 

*ini bukan blog jual baju ye…



bila tengok…..

malam nie nak curi mase sikit…nak share somehing yg pasti xde orang tau lagi…hahaha
ok,bila dok kat u nie,mesti ad pelbagai course kan..n semestinya personaliti bebudak nie mencerminkan course ape yg dyorang amek…
bebudak engineering ngan sempoi dyorang,.bebudak architecture ngn dressing style dyorang,.bebudak medic ngn spek dyorang (geng kuat stadi kan),.bebudak law ngn straight dyorang,n macam-macam style lagi r…so kat sini ak nak gitau ape perspektif bebudak course pemes2 nie bile tengok sesuatu… haha

bile tengok pokok~~~
budak engine : aih lau aku buat rumah pokok mesti best..xpon tebang jeh,pastu wat kerusi,,bleh jadi tempat lepak…
budak medic : ermm pokok nie daunnya xcukup hijau…mesti xcukup makanan nie…xcukup proses fotosintesis…
budak architect : lau pokok nie ada bunga warna warni mesti cantik..
budak law : ehh,mane boleh tanam pokok kat sini…!!!!

bile tengok kereta~~~
budak engine : camne nak wat kete nie jadi makin laju ek??? nak letak minyak angin ke air kosong…yg penting jimat….letak sayap pon cam cun jeh..hehe
budak medic : eh lau naik kete laju-laju,nanti xcident,berdarah,pecah kepala,terkoyak tisu,,putus hamstring…naik bisept…(cmne eja ak xtau..sbb ak bkn bdk medic n xpnh blaja bio)
budak architect : ak nak letak gambo Preity Zinta lah kat kete nie..pastu hias lagi ngn kaler2 pelangi…
budak law : nie kete sape nie??? no plat tertanggal satu nie….ak tarik naik court baru tau…

bila tengok buku~~~
budak engine : ak dah jumpa buku feveret baru ak…FACEBOOK….
budak medic : haaa nie lah jantung hati ak…
budak architect : asal buku nie xde gambar? xde kaler? hmm meh ak tolong lukis….
budak law : akta 1919 kanun keseksaan yang membawa hukuman khidmat masyarakat seumur hidop mukasurat berapa ek??

bila tengok perempuan~~~
budak engine : rilek sudahhh…nanti dyorang bajet cun lak lau kita tengok dye…
budak medic : muka dah cun,tapi jalan senget..mesti ada masalah trachea nie…
budak architect : eh2 rambut ak okay x?? eh asal ppuan nie nmpak cam pelik jeh?? ooo patut r,,peti sejuk nak pakai skirt…x sheshuai…
budak law : kata orang, terpandang sekali tu rezeki,tp xbleh tengok lama2…nt kena tuduhan menskodeng…

bila tengok blog dyorang~~~
blog budak engine : sekadar ada apa yg patut…xpon xde blog langsung…
blog budak medic : penuh dengan perkataan2 sains….
blog budak architect : warna-warni kot….
budak law : cerita2 yang membawa pengajaran…

sebab dyorang tidur lewat~~~
budak engine : stadi…
budak medic : stadi stadi..
budak architect : wat assgnment..
budak law : stadi,,,,                                                                        


*bagus x?? hehe

hahahaha…semua yg kat atas tu adalah rekaan semata-mata…saje nak wat ceria siket…so xde kena mengena ngn yg masih hidup,ataupon yg telah mati,mahupon yg sedang koma….layannnnnnn…(^_^)
Tengkorak

finale wind orchestra sbp 2011…

nie ad sedikit candid..layan ye..hihi..
kl sentral,,,
,DSC01373DSC01350 DSC01352 DSC01353
bendera kelantan gah di picc…
DSC01355 DSC01356 DSC01357 DSC01358 DSC01360 DSC01361 DSC01362 DSC01363 DSC01364 DSC01365 DSC01366 DSC01367 DSC01368 DSC01369 DSC01371 
lam ptandingan nie skolah ak dpt no 3 drpd 8..bangga woo..haha..
congratulation to my junior!
go go SMACH WIND ORCHESTRA!!!!

Apa yang akan jadi pada akaun Facebook kita apabila kita mati??




Apa yang jadi pada akaun facebook kita selepas kita mati?

mari kita renung-renungkan bersama
fikir-fikirkan bersama
jika satu hari nanti kita mati,
akaun facebook ini hanya kita yang tahu password
hanya kita yang boleh access..

dan

selepas kita mati..
apa yang jadi pada akaun fb kita?
mungkin ada yang akan ucapkan takziah
mungkin ada yang selalu menjenguk bagi mengubat rindu
tetapi..
sedarkah kita
gambar-gambar kita..
akan terus membuatkan kita terseksa di alam kubur?
gambar-gambar yang tidak ditutupi aurat dengan sempurna
macam mana nanti?
lelaki ajnabi,saudara bukab muhrim, terus-terusan tengok
dalam masa yang sama, tiada siapa yang boleh deletekan gambar kita..
walau sudah bertahun-tahun kita mati, gambar itu terus ada..
saham dosa terus meningkat..

macam mana?
pernah terfikir tak?
tudung singkat yang dipakai tu, akan selamatkan kita dalam kubur nanti?
legging dan jeans ketat,short bagi lelaki, boleh selamatkan kita?
baju yang membalut aurat itu, bagaimana?

mungkin kini
kita masih merasa tak sabar nak berkongsi cerita dengan gambar-gambar yang cantik
tempat-tempat yang kita dah lawati di muka bumiNya

tapi di akhirnya nanti..
semua itu tidak akan membawa erti
semuanya hanya tinggal kenangan bagi yang masih hidup
di alam kubur, semua itu tidak sedikit pun boleh menyelamatkan kita

cuba kita renung-renungkan,
saham dosa yang terus meningkat walau setelah ketiadaan kita di muka bumi sehingga hari akhirat

tutupilah auratmu sebelum auratmu ditutupkan
peliharalah dirimu sebelum dirimu dikapankan~

jagalah maruah diri sebagai seorang muslim
mati itu pasti
persiapkan diri untuk mati itu perlu

moga Allah redha dengan perkongsian ini
amin~

renung-renungkan dan selamat beramal :)

**copy paste+edit cket,,,sekadar peringatan untuk diri sendiri juga....=)




There was an error in this gadget