Pages

zaman sekolah..

Assalamualaikum w.b.t

Seriusly,aku rindu zaman sekolah aku. Zaman nerd,zaman budak-budak baru nak up. Lately,aku banyak habiskan masa cari gambar-gambar kenangan masa zaman sekolah dulu. Kobek-kobek facebook member,laptop,tapi sayangnya banyak gambar aku yg dah hilang sebab 'ter'format hard disk sebelum nie. Sayu hati ini. (-.-)

Seriusly, aku rindu.......

-zaman berbaju kemeja putih berseluar hijau
-zaman berneck tie rapat ke anak tekak, berkasut kulit hitam segak bergaya
-zaman berbaju melayu putih bersamping hijau ke masjid, berbaju batik biru 
-menangis di public fon sebab homesick (time form 1 jeh)
-dibuli oleh senior,kena merangkak di bawah katil,tiup kipas sampai berhenti,tembak lampu sampai pecah,menyanyi,mengurut,gosok baju,ambik air bergelen-gelen,berbotol-botol kat dewan makan sebab bising dalam dorm. Dan aku masih ingat bila aku juz isi sikit jeh air masak,tapi selebihnya air paip dan air liur. Sorry senior..hahha
-mandi kolah
-mencari air satu sekolah kalo xde air kt asrama
-pergi sekolah setiap hari
-pergaduhan di perhimpunan sebab ada orang kentut tapi x nak mengaku n buat senyap jeh.
-saat pkHem wish birthday setiap bulan di perhimpunan
-menyanyi lagu Negaraku,lagu sekolah
-saat warden announce dorm yg x berapa nak kemas untuk balik semula ke asrama dan menerima 'hadiah' di sana.
-saat warden announce nama sapa yg x pergi kelas mengaji
-tidur dalam kelas
-x siap kerja BM
-balik sekolah awal kalau cikgu ada meeting
-berlari ke dewan makan masa makan tengahari sebab xnak berebut. Masa nie la peperangan biasa berlaku sehingga nasi bertaburan di atas kepala. Tapi bila dah jadi senior x risau sebab boleh potong line. Sorry adik-adik. Aku tau masa korang jadi senior korang buat jugak.
-panjat koridor
-ponteng prep petang
-kena kejar dengan cikgu sebab lambat pergi prep,pakai stokin kat tangga sambil berlari
-pergi prep petang tapi tido
-main bola kat padang
-baju,stokin,selipar jepun kena rembat
-berlari berkain pelikat ke masjid dikejar pkHem
-berjemaah di masjid masa maghrib ngn isya'..kadang-kadang ponteng
-suruh adik-adik mengurut
-skodeng muslimah..*aku x buat.. kehkeh
-kena kejut subuh dengan rotan..*aku jarang kena..kadang-kadang..
-baju kau baju aku,baju aku baju kau,barang aku barang kau,barang kau barang aku jugak
-pergi mintak syiling dengan adik-adik sebab nk bergayut
-suruh junior belanja meggi
-buli adik-adik surh pergi ambik air. Tapi yg pasti aku suruh dye minum dulu sikit. Lepastu suruh bersih dorm pulak,suruh menari..macam-macam lahh
-tidur atas katil double-dacker. Tidur double bila dengar ada orang jumpa hantu
-cakap yg sekolah nie macam jail. X nak balik sekolah kalau cuti
-n macam-macam lagi lah.............................................



aku dulu pustakawan jeh. X boleh jadi prefect sebab aku baik sangat. And lagi satu,aku kan ulat buku..kehkehkeh  

Haihh kalau nak cerita memang x habis.
Tapi tu la kenyataanya. Zaman sekolah adalah zaman yg banyak mengajar untuk jadi seorang yg matang.
Aku ingat lagi kata-kata seorang senior selepas dye buli aku.

"Rilek ahh.. Benda nie akan jadi kenangan kat korang bila korang dah habis sekolah nanti. And kenangan untuk geng-geng aku jugak. Nah ambik mentos sebijik sorang...hahaha".

.....siap bagi mentos agi lepas buli bagai nak gila..

Yes,and now,aku dapat rasa semua tu. Semuanya hanya tinggal kenangan manis walaupon masa tu kita rasa tu la benda paling pahit yg pernah berlaku dalam hidup kita.





p/s : Always remember from where you come and who make you up..(^_^)






.s.m.o.k.e.


popeye the sailorwoman..popp popp

Assalamualaikum w.b.t..
Hari ni aku nak cakap sikit pasal smoking. Aku rasa aku belum pernah buat entri pasal nie. Kalau ada pon mungkin kali ni lebih banyak pendedahan yang membolehkan kita sama-sama ambik iktibar mengenainya. Ayat macam skema budak nerd. CEhhh..

Banyak benda yang aku nak cakap pasal benda nie sebenarnya. Dan mungkin pasal apa aku nak cakap ramai yang perasan tapi buat-buat x perasan. Because i'm a boy. Tapi angan cakap perempuan xde yg smoke k. Aku pernah kerja ngn bos wanita yg smoke. Tapi dye baik jeh. And i have a lot of friends yang smoking. Tapi sebelum tu,ada sapa-sapa yang x tau smoking tu ape? Smoking nie macam nie,apa kata korang ambik duit RM10,lepas tu gulung,letak kat mulut,lepas tu bakar,lepas tu hisap asap dye. Haa macam tu la lebih kurang. Ada jugak aku pernah dengar orang buat spekulasi pasal smoking nie, dye cakap macam letak mulut  dekat ekzos kereta,lepastu isap asap dye. Pedihh..Tapi tu bukan aku cakap k,orang lain yang cakap.

Okeh,kita mula dengan sebab smoking nie. Ada banyak sebab seseorang tu boleh start smoking and yang paling ketara yang aku rasa ialah sebab pengaruh kawan. Biasanya naluri untuk mencuba sesuatu yang baru nie lahir bila kita masuk ke alam remaja. Sebab tu la ramai yg start smoking masa kat sekolah menengah. Mula-mula rasa macam nak try suka-suka jeh tapi lama-kelamaan benda tu jadi ketagih. Ye la,bila tengok member boleh wat keluar asap bulat ke,cool beb. Tambah pulak nampak macho gitu. Pergh kalo awek tengok mesti dye akan cakap, "Wah wah dye semonking laaa.. mannchownyee mannchownyee,,(sambil kelip2 mata,tepuk2 tangan..)" ..And aku sendiri pernah try benda tu mase kecik. Tapi alhamdulillah,aku x rasa pape yg best mase smoking tu. Apa aku rasa hanya best sebab dapat buat keluar asap. Bro, ape celup smoking. Wa x smoking pon wa macho jeh. Siap Preity Zinta agi minat wa. Preity zinta wa marah tau kalau wa semonking. Dye x nak jadi janda awal dye cakap. Siap ugut wa agi, "Kalau u x sanyang i, pegi letak muka u kat ekzos moto bapak i,bia kasik cepat mati. Boleh i kawin dgn orang lain terus. So xde lah i dapat status janda.." Hambek hang..

Aku sebenarnya xde hal dengan orang yg smoking nie. Ramai jeh member-member aku yg smoking. Aku okay jeh ngn dyoraang. Lepas makan lepak hisap rokok sekali. Tapi wa isap straw je. Minum air kosong sambil tiup straw dalam air nak kasi jadi gelegak air tu sebab milo dah abis. And dyorang okay,dyorang hormat aku. Walaupon aku okay jeh dengan asap rokok tapi memang aku tau yg perokok pasif lagi bahaya dari perokok aktif. Tapi x kan wa nak pergi menyorok bawah meja kan. Tapi seriusly aku x kisah pasal member2 smoking. Asal dyorang x guna duit aku. And memang dyorang jaga aku dari terlibat ngn benda nie. Pernah sekali member aku cakap kt member aku sorang lagi, "Kalau aku tau kau ajar dye isap rokok,siap kau.." and satu lagi,"Memang aku akan berhenti isap rokok kalau aku tau yed isap rokok.." (Terharu wa).Tenkiu kawan-kawan..

Kadang-kadang rasa segan ngn kawan-kawan sebab wa x smoking tu ada r jugak. Kadang-kadang terfikir nak try suka-suka sebab nak sesuaikan diri dengan situasi tu ada jugak. Ye r kalau mase lepak ramai-ramai ngn member2 yg smoking,wa sorang je yg x. Tapi seriusly wa cakap,wa still ingat orang-orang yg wa sayang. Ma abah wa,adik kesayangan wa,cik eity zinta wa. So wa batalkan hasrat murni wa untuk berjinak-cermat ngn asap ni. Rasa sayang wa kat orang disekeliling wa and diri wa sendiri wa lebih kuat dari rasa nak isap rokok. Tapi tu x bermakna member-member wa x sayang diri dyorang. Mungkin pengaruh yg bawak mereka jadi mcm tu. X boleh nk salahkan sapa2 sebab masing-masing pilih jalan masing-masing.

okeylah,kat bawah nie ada video best and sangat berguna. Komfem sakit hati budak besar kena dengan budak kecik. HAkhakhak..Layan..






p/s : pesanan penaja..
semalam pegi Tok Aman Bali Beach Resort..ambik gambar ni..cantik x? pemandangan matahari terbenam..i like it..
*without editing,just use sunset landscape mode




wa ase wa dah minat ambik gambar.. ^_^










i want all of this..!!

Assalamualaikum w.b.t..
waaa lamanya x update blog. Sebab tahap ketiadaan kemoodan untuk mengupdate blog sangat tinggi. But today i want to say that i want all of this..!! Seriously,,,all of this.... =DDD


ini mainan budak besar okey..
ada sapa-sapa nak bagi x?? hehehe..its okay,nanti aku beli sendiri..




There was an error in this gadget