Pages

Spongebob ngan Patrick..


Bismillah..


terbaikkk..^_^





*software engineer maybe? inshaAllah..previous entry as a plan B..gudluck for me!


Kuasa Doa..

Assalamualaikum w.b.t..

Hari ni nak kongsi satu cerita yg mungkin sedikit sebanyak dapat kita ambik iktibar. Hari tu aku dan member2 pergi supermarket Giant Batu Caves untuk beli barang2 keperluan sikit. Baru bukak sem kan. Orang sangat2 la ramai. Mungkin sebab hari tu hari sabtu. So susah la jugak nak cari parking. Pusing punya pusing pun x still xde parking kosong.

Tiba2 aku terdengar salah seorang kawan yg duduk sebelah aku nie baca sesuatu. Bukannye jampi serapah yg bukan-bukan. Tapi ianya adalah satu doa yg aku pun belum pasti dya belajar dari mana dan apa doa tu sebab dye baca slow2 je. Dan x sampai seminit lepas tu sambil2 pusing cari parking tu, kawan aku yg baca doa tadi suruh kawan aku yg jadi driver nie berhenti sebab dia nampak seseorang makcik tengah isi barang dalam bonet. Dah nak keluar parking r tu. Dan alhamdulillah kitorang dapat masuk parking yg tu. Rupa-rupanya makcik tu kenalan kawan aku yg baca doa tadi.

Dan masa tu hanya satu yg terfikir dalam kepala aku ni. Hebatnya kuasa doa dan yg Maha Memberi Pertolongan, Allah s.w.t.. Dan tidak aku ragui doa seseorang yg beriman dan soleh akan dimakbulkan dengan mudah oleh Allah. Ya, kawan aku nie seorang alim, alhamdulillah sebab dapat mengenali dirinya.
Itulah kuasa doa, kuasa sang Pencipta.....



"Doa adalah senjata seorang muslim.."




Dan inshaAllah, segala apa yg aku dapat, segala apa yg berlaku dan ditetapkan adalah untuk menjadikan    diri ini better dari sebelum ini dan aku percaya ianya sebaik-baik perancangan dari Allah untukku...inshaAllah semuanya adalah yg terbaik. Aminn.. 

Ma,abah...daus janji yg daus akan lakukan yg lebih baik lepas ni dan xkan lagi buat ma abah kecewa lagi macam dulu2. Daus akan buktikan yg daus akan berjaya walaupun bukannya berakhir dgn cita-cita daus selama ini. And of course i really2 need your redha and doa..pray for me k my love..=) 
yes ini telah membuatkan aku homsick -.-"

*terasa macam nak tukar cita-cita la pulak..a lecturer maybe.. =D




There was an error in this gadget