Pages

Puisi bola sepak yang syahdu..i think






True story. And I totally agree with this tweet. 
Bila kita sukakan seseorang, kita mesti berusaha untuk tawan hati dia. 
Tapi dalam masa yg sama, ramai lagi yg sedang mengejar dia.
Walaupun kita dah berjaya dapat hatinya, ramai yg cuba merebutnya dari kita.
Sama macam bola sepak.
Apa yg membezakan, dalam bola sepak kita perlu ada sifat kerjasama dan strategi. 
Tak boleh main sorang-sorang dan pentingkan diri.
Tapi dalam hal ni, sorry to say..
No passing-passing..
Bila aku dah dapat, aku takkan passing kat teammates,
or bagi orang lain rampas,
 malah aku jugak takkan jaringkan gol.
Tapi bila aku dapat, aku akan pegang, aku akan lindungi, 
dan aku tau secara automatik aku akan dapat redcard sebab pegang 'bola' tu.
Dan aku akan bawak 'bola tu keluar dari padang' bersama-samaku.
Walau akan dibaling kasut, aku takkan menoleh.

SEKIAN....



No comments:

There was an error in this gadget